09.03.2017 14:40

Langeler: "PSV inhaalslag maken met talent"

Jong Oranje-bondscoach Art Langeler denkt dat PSV binnen afzienbare tijd meer gebruik gaat maken van eigen talent. De huidige hoofd jeugdopleiding van de Brabanders ziet momenteel nog een groot verschil met Ajax.

"In mijn functie bij PSV en met alle informatie die daarbij hoort, zijn diezelfde keuzes ook goed te begrijpen", kijkt hij met het Algemeen Dagblad naar het feit dat er veel gekochte ervaring in het eerste elftal van PSV staat. "Het is inderdaad zo dat daar in Amsterdam vaker eigen jeugdspelers bij horen."

"Tegelijkertijd moeten talenten ervoor zorgen dat ze goed genoeg zijn om bij de eerste elf te horen of klaar te staan als het nodig is, dat moet je ook vaststellen. Kennelijk is dat nu bij PSV nog niet het geval, maar dat moment is aan het naderen. Talenten worden in Amsterdam al tientallen jaren eerder ingeschoven en PSV gaat die inhaalslag zeker maken."

Langeler is nu nog hoofd jeugdopleiding, maar stopt aan het einde van het huidige seizoen in die functie. Hij verbond zijn lot aan de KNVB, waar hij voor de komende jaren de bondscoach van Jong Oranje is.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner