09.03.2017 14:59

Rits ziet verschil Nederland-België verkleinen

Als een groot talent haalde Ajax in 2011 Mats Rits op bij Germinal Beerschot, maar door concurrentie en blessureleed kwam de Belg nooit tot speeltijd bij het eerste elftal. Rits keerde terug naar zijn thuisland en is nu uiterst succesvol.

De middenvelder speelt momenteel voor KV Mechelen en kan binnenkort voor zijn honderdvijftigste officiële wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. Toen Rits nog in Nederland voetbalde, was het gebruikelijker dat toppers uit zijn thuisland naar de Eredivisie kwamen, maar dat begint langzaamaan te veranderen.

"Ik denk dat de Nederlandse competitie vijf jaar geleden boven de Belgische stond. Nu komt het meer richting België toe. Dit mede door de Rode Duivels en onze Europese resultaten", zo stelt de tweebenige middenvelder in gesprek met Ajax Showtime. Rits is op zijn plek bij KV Mechelen en denkt dan ook niet aan een eventuele terugkeer.

"Mits ik fit ben, speel ik elke wedstrijd. We gaan zien wat de toekomst brengt. In het voetbal is het heel moeilijk om je toekomst te plannen. Wat er komt, of niet komt, kan je daarna bekijken. Ik wil gewoon voor mezelf een beter seizoen draaien dan het volgende. Dat is mijn persoonlijke doel." De 23-jarige voetballer ligt nog tot medio 2020 vast bij zijn huidige werkgever.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner