09.03.2017 16:43

Leonardo kondigt contract in Eindhoven aan

Het papierwerk rondom Leonardo lijkt eindelijk rond te zijn. De Braziliaan kondigt zelf aan dat hij een contract heeft getekend bij FC Eindhoven, waarmee hij genaturaliseerd is tot Nederlander.

Al aan het begin van het huidige seizoen wilden de Brabanders Leonardo inlijven, maar omdat hij de Braziliaanse nationaliteit had, was de aanvaller te duur voor de Jupiler League-club. Een speler van buiten de Europese Unie moet een hoog minimaal salaris verdienen. Leonardo speelde in zijn carrière echter langdurig in Nederland, waardoor hij een Nederlands paspoort mocht aanvragen.

Er ging echter flink wat tijd zitten in de aanvraag van Leonardo. Zo moest de oud-speler van onder meer Ajax, Feyenoord en NAC Breda een inburgeringscursus voltooien, terwijl hij ook in eigen land flink wat papierwerk moest invullen. Donderdagmiddag kondigt hij op Facebook aan dat alles rond is. "Het is vandaag mijn verjaardag. Het is een speciale dag voor mij, want ik heb ook een contract getekend bij FC Eindhoven. Ik ben blij."

Volgens eerdere berichten tekent Leonardo vooralsnog een contract tot aan het einde van het seizoen, maar een verlenging met één jaar is het uitgangspunt van club en speler. FC Eindhoven moet het transfernieuws nog bevestigen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner