09.03.2017 16:59

Mooie woorden van Gerrard voor Xabi Alonso

Met een post op Instagram heeft Steven Gerrard oud-teamgenoot Xabi Alonso bedankt. De Spanjaard kondigde donderdag aan dat hij na dit seizoen stopt met voetballen. Het duo beleefde grote successen bij Liverpool.

Ze speelden samen in de zinderende Champions League-finale tegen AC Milan, waarin Liverpool een 0-3 achterstand omboog in een 3-3, om vervolgens de penaltyreeks die volgde te winnen. Gerrard en Xabi Alonso scoorden in die finale, nog steeds het grootste succes van Liverpool uit de laatste jaren.

"Xavi, je bent pure kwaliteit. Een klasbak op het veld en een echte heer buiten de lijnen. Het was een genot om naast je te spelen en ik heb je elke dag gemist toen je The Reds verliet. Gefeliciteerd met je perfecte carrière en veel geluk voor jou en je familie in de toekomst. #legend"

Xabi Alonso kan dit seizoen nog zijn zevenhonderdste wedstrijd in zijn carrière spelen. Gerrard kondigde aan het einde van het vorige jaar aan definitief te stoppen met voetballen, inmiddels is hij als jeugdtrainer actief bij Liverpool.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner