09.03.2017 20:02

Barça strikt motor op middenveld tot 2021

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Ivan Rakitić blijft tot 2021 speler van FC Barcelona. De Catalaanse club maakte dat daags na de Houdini-act tegen Paris Saint-Germain in de Champions League wereldkundig.

De Kroaat, die onder de voorwaarden van zijn vorige verbintenis nog tot 2019 vastlag, is nu dus nog ruim vier jaar contractspeler bij de Spaanse grootmacht. Aanstaande vrijdag, waarschijnlijk niet geheel toevallig op zijn 29e verjaardag, zet hij zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis. Wie het contract tussentijds wil openbreken kan dat doen door een bod van maar liefst 125 miljoen euro op de motor van het middenveld van Barcelona te doen.

Rakitić verruilde in 2014 Sevilla voor FC Barcelona en kende daar vele successen, bijvoorbeeld de miraculeuze comeback die woensdagavond tegen Paris Saint-Germain op de valreep nog werd bewerkstelligd. Het belangrijkste wapenfeit van de middenvelder in zijn dienstverband in Camp Nou is ongetwijfeld dat hij in zijn debuutseizoen de Champions League in de wacht sleepte. In de finale tegen Juventus liet hij bovendien hoogstpersoonlijk al in de vierde minuut de openingstreffer aantekenen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner