09.03.2017 20:53

Man Utd behaalt gunstige uitgangspositie

Manchester United heeft donderdagavond een goede uitgangspositie behaald voor het bereiken van de kwartfinale van de Europa League. Op een heel slecht veld speelde het bij FK Rostov met 1-1 gelijk.

De ploeg van José Mourinho, waar Daley Blind tot in de blessuretijd mee mocht doen, had last van de matige ondergrond en dat was ook te zien in het voetbal de ploeg speelde. Toch had de ploeg voor rust veel balbezit en bepaalde het hoe de wedstrijd verliep. Na ruim een halfuur spelen volgde de beloning doordat Henrikh Mkhitarayan de openingstreffer op een eenvoudige manier kon laten aantekenen. Na rust hing de ploeg wat meer achterover en dat leidde al vroeg in de tweede helft tot de gelijkmaker van Aleksandr Bukharov.

Aan die stand kwam geen verandering meer, waardoor de Red Devils volgende week een prima uitgangspositie hebben om de volgende ronde op het eigen Old Trafford te bereiken. In de andere wedstrijd, op Cyprus, deed RSC Anderlecht prima zaken. De recordkampioen versloeg APOEL Nicosia met 0-1 door een goal van Nicolae Stanciu.