10.03.2017 14:41

Mings teleurgesteld in FA na lange schorsing

Tyrone Mings kreeg een schorsing van vijf wedstrijden, nadat hij in de wedstrijd tussen AFC Bourenmouth en Manchester United (1-1) op het hoofd van Zlatan Ibrahimović was gaan staan. De verdediger is het niet eens met de Engelse voetbalbond.

"Ik ben extreem teleurgesteld in de beslissing van de FA om me vijf wedstrijden te schorsen. Het was een ongelukkige botsing met Ibrahimović. Er was nooit enige intentie om hem op het hoofd te stampen", citeert Sky Sports de 23-jarige Engelsman. Ibrahimović nam niet veel later wraak door een harde elleboogstoot uit te delen aan Mings. Kaarten bleven uit, maar de FA greep achteraf in. Zlatan moet drie duels toekijken, terwijl Mings er vijf mist. "Mijn voet veranderde geen richting en op geen enkel punt probeerde ik richting zijn hoofd te bewegen. Mijn enige focus was om terug te komen en te verdedigen. Gedrag zoals dat past niet bij mijn spel." 

Trainer Eddie Howe verdedigde zijn speler na de harde clash met Zlatan. "We geloven dat hij onschuldig is en dat het een ongeluk was. Dat denk ik niet alleen, maar laten de herhalingen ook zien. Ik zie een verdediger die een goede tackle maakt en zo snel mogelijk weer in positie wil komen. Zijn focus is op de bal, niet wat onder hem is. Het is heel frustrerend voor hem om deze belangrijke fase in de competitie te moeten missen."

Mings mist onder meer de wedstrijden met Liverpool en Chelsea, maar ook de degradatiekraker met Swansea City. Bouremouth staat vijf punten boven de degradatiestreep in de Premier League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner