11.03.2017 12:27

Bizarre fout Janssen: "Gebeurt ons niet weer"

Hij floot bijna honderdvijftig wedstrijden in de Eredivisie, maar scheidsrechter Ed Janssen ging vrijdagavond pijnlijk in de fout tijdens NAC Breda - SC Telstar. Hij floot veel te vroeg af voor de eerste helft, iets wat hem niet nog een keer overkomt.

"Ik had aan het einde van de eerste overleg met de vierde official of er extra tijd nodig was. We kwamen tot de conclusie dat één minuut prima zou zijn", legt Janssen de situatie uit voor de camera van FOX Sports. "Ik zag de stadionklok op 45 minuten springen en ik zag de vierde official op dat moment het bord met één minuut extra in de lucht steken. Dus speelden we nog een minuut en daarna floot ik af. Vervolgens liep ik het veld af en zei de assistent van NAC tegen me dat we maar 43 minuten hadden gespeeld. Op mijn horloge zag ik dat dat klopte."

Een amateuristische fout, die na rust werd opgelost door drie minuten extra te spelen. "We zijn met het hele team dus te werk gegaan op de stadionklok en dat had niet gemoeten, want ik had gewoon op mijn eigen horloge moeten kijken. Die liet me gelukkig niet in de steek, de stadionklok van NAC had vochtproblemen, waardoor die haperde. De tweede helft heb ik die dus niet meer gebruikt. Dit is een les voor de volgende keer. Dit zal me niet weer gebeuren."

De wedstrijd eindigde overigens in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg. Bryan Ottenhoff kreeg al binnen tien minuten rood, Cyriel Dessers maakte in de tweede helft de enige treffer van het duel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner