11.03.2017 15:46

VIDEO: Fans Dordt in actie om club te redden

Langs de lijn van de wedstrijd FC Dordrecht - MVV hangen spandoeken van AGOVV en FC Wageningen. Fans van Dordt spreken het bestuur aan met de boodschap:
Langs de lijn van de wedstrijd FC Dordrecht - MVV hangen spandoeken van AGOVV en FC Wageningen. Fans van Dordt spreken het bestuur aan met de boodschap: "Een club zonder fans is pas echt arm." (10-03-2017)

Supporters van FC Dordrecht kwamen vrijdagavond in actie om iedereen bij de club wakker te schudden. Waar Dordt in 2015 nog in de Eredivisie speelde, bungelt de club nu onderaan in de Jupiler League.

Aanleiding van het supportersinitiatief 'Moedig Voorwaarts 078' was het ontslag van twee vaste gezichten bij de club. De perschef en de cateraar moeten na dit seizoen het veld ruimen in het kader van re-organisatie. De supporters willen meer openheid van het bestuur over de visie van FC Dordrecht.

Op De Krommedijk neemt de interesse van het publiek af. Volgens initiatiefnemer Rolin den Heijer is er een chagrijnige sfeer over de club komen te hangen, waarna aanzet maakte tot een koerswijziging. Het bestuur van Dordrecht wordt aangesproken, want "zonder supporters is de club pas echt arm."

Ook steken de supporters de hand in eigen boezem, want de toeschouwersaantallen en het enthousiasme nemen af. Middels de actie wil Moedig Voorwaarts alle neuzen weer dezelfde kant opkrijgen, om de toekomst van de club te redden. Fans van eerder failliet verklaarde clubs als AGOVV, RBC en FC Wageningen waren ook aanwezig om hun steun uit te spreken. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner