12.03.2017 14:38

Kimmich wil opheldering over zijn reserverol

Joshua Kimmich heeft zijn ongenoegen uitgesproken over zijn reserverol bij Bayern München. De jonge Duitser speelde in de laatste vijf wedstrijden slechts 42 minuten. Kimmich wil meer speeltijd krijgen van Bayern-trainer Carlo Ancelotti.

Kimmich was afgelopen seizoen veelvuldig basisspeler, voornamelijk na de winterstop. De Duitser speelde zowel op het middenveld als in de defensie, toen Pep Guardiola de touwtjes in handen had. Die goede lijn zette Kimmich door op Euro 2016, toen hij de vaste rechtsback werd van de Duitsers en uiteindelijk zelfs in het team van het toernooi belandde.

Begin dit seizoen kwam Kimmich regelmatig in actie. Tot oktober was de verdedigende middenvelder basisspeler en scoorde hij ook vier keer in de competitie. Daarnaast maakte hij in zeven opwachtingen in de Champions League dit seizoen, al drie doelpunten. Zijn laatste basisplaats was midden februari in de uitwedstrijd tegen Herta BSC. Dat duel eindigde in een teleurstellende 1-1 en Kimmich moest na 61 minuten het veld ruimen voor Xabi Alonso.

Afgelopen zaterdag werd Kimmich niet gebruikt door Ancelotti in het met 3-0 gewonnen duel tegen Eintracht Frankfurt. "Het maakt niet uit of ik de reserverol begrijp, het gaat erom dat ik niet blij ben en verandering wil zien. De coach weet op welke posities ik kan spelen. Ik weet mijn eigen zwakheden en ik werk daaraan, vooral wanneer ik niet speel wil ik meer doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner