12.03.2017 21:45

McClaren opnieuw ontslagen bij Derby County

Steve McClaren is zondag voor de tweede keer binnen drie jaar ontslagen bij Derby County. De 55-jarige Brit, die met FC Twente in 2010 kampioen van Nederland werd, stond met Derby op de tiende plaats in de Championship, de op een na hoogste competitie in het Engelse voetbal.

Samen met McClaren vertrekt ook zijn assistent Chris Powell en de technisch directeur Chris Evans. De laatste wedstrijd van McClaren was vrijdagavond tegen Brighton & Hove Albion, waar met 3-0 werd verloren. Uit de laatste negen wedstrijden werd maar één overwinning geboekt, terwijl de ploeg rond de jaarwisseling nog volop meestreed om de play-offs.

De resultaten, de eenheid in het team en de moraal bleven afnemen, verklaart de club uit de Championship zondag op de eigen website. Met de vorm van de laatste tien wedstrijden zou Derby enkel op doelsaldo boven de degradatiestreep staan. Met nog negen wedstrijd te gaan staan The Rams tien punten achter op de zesde plaats, die aan het eind van het seizoen recht zou geven op de play-offs voor promotie naar de Premier League.

Na afloop van het seizoen 2014/2015 moest McClaren ook al het veld ruimen, toen Derby nipt de play-offs voor promotie naar de Premier League misliep. Vervolgens kon hij aan de slag bij Newcastle United, waar hij binnen een jaar werd ontslagen. Vanaf oktober 2016 stond McClaren weer aan het roer bij Derby County, maar het bestuur heeft hem opnieuw ontslagen, na een dienstverband van nog geen half jaar.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner