13.03.2017 20:30

Van Bruggen speelt meeste in Jupiler League

Cijfertechnisch profiteert Damian van Bruggen het meeste van het feit dat beloftenelftallen in de Jupiler League uitkomen. De mandekker kreeg maandag een basisplaats bij Jong PSV en gaat als eerste richting de honderd duels. 

Van Bruggen komt uit de jeugdopleiding van Ajax en speelde ook veel duels in de Jupiler League voor de beloften van de Amsterdammers. Tussen 2014 en 2016 kwam de in Utrecht geboren verdediger tot zestig wedstrijden voor Jong Ajax, maar tot een debuut in het eerste elftal kwam het nooit. Vanwege een gebrek aan perspectief vertrok Van Bruggen verrassend naar concurrent PSV, waar hij ook in het beloftenelftal terechtkwam.

Maandagavond startte hij tegen FC Eindhoven, wat alweer zijn 88e wedstrijd in de Jupiler League is voor een beloftenelftal. Hiermee haalt hij Clint Leemans in, die voor Jong PSV 87 wedstrijden speelde op het tweede voetbalniveau van Nederland. Leemans is inmiddels de honderd wedstrijden gepasseerd, maar speelde in het huidige seizoen 29 wedstrijden voor koploper VVV-Venlo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner