14.03.2017 12:30

TvdW: Eredivisie-records vliegen boeken uit

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

Ongekend hoog. Dat is het gemiddelde cijfer wat Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen krijgt voor zijn beoordeling in de wedstrijd tegen AZ. De aanvaller won met Feyenoord met 5-2 van AZ en was bij elk Rotterdams doelpunt betrokken. Driemaal maakte hij zelf een doelpunt, twee keer was hij de aangever. Jørgensen krijgt een 9.13 gemiddeld en dat is nog nooit eerder voorgekomen bij een speler.

Vitesse scoort er op los

Ook Vitesse-spelers scoren een hoog gemiddelde. Van de elf spelers van het Team van de Week komen er maar liefst vijf uit de Arnhemse formatie. Te beginnen achterin: Arnold Kruiswijk scoorde na meer dan 25.000 minuten eindelijk eens een doelpunt. Daarnaast speelde de verdediger een goede wedstrijd en werd hij van de Vitesse-spelers als hoogst beoordeeld. Hij krijgt een 7.88 en dat is erg hoog voor een verdediger. Naast Kruiswijk zien we ook Kevin Diks terug. Hij krijgt een 7.13.

Ricky van Wolfswinkel deed het ook niet onaardig. De spits van Vitesse was verantwoordelijk voor de openingstreffer in het duel met Sparta. De spits krijgt een 7.75 voor zijn optreden. De overige spelers van Vitesse zijn middenvelders Navarone Foor en Marvelous Nakamba. Ook zij kwamen tot scoren in het met 5-0 gewonnen duel met Sparta en veroveren met een 7.13 een plekje in het Team van de Week.

Excelsior doet goede zaken

Allebei wisten ze te scoren. Milan Massop en Jurgen Mattheij, verdedigers van Excelsior. De twee centrale verdedigers behaalden ook hetzelfde gemiddelde cijfer: 7.38. De Rotterdammers wonnen knap in eigen huis van sc Heerenveen: 4-1. Niet alleen de twee verdedigers zien we terug in het Team van de Week, ook Hicham Faik schopt het ver. De middenvelder kwam hard in botsing met ploeggenoot Mattheij en miste na afloop een tand, maar kan tevreden terugkijken op een goede wedstrijd.

Dan hebben we twee spelers nog niet genoemd: Ajax-aanvaller Kasper Dolberg en ADO Den Haag-doelman Robert Zwinkels. Dolberg scoorde tweemaal in het met 3-0 gewonnen duel met FC Twente en krijgt een 7.5 voor zijn optreden. Zwinkels hield knap de nul tegen NEC, waardoor ADO Den Haag met 1-0 wist te winnen. De goalie kreeg gemiddeld een 7.63.

Al met al liggen de cijfers van speelronde 26 erg hoog. Naast het record van Jørgensen (9.13 voor een gemiddelde beoordeling), kwam het nog nooit voor dat het gemiddelde van het hele team zo hoog lag.

Door: Thomas Mulder

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner