14.03.2017 15:05

FC Midtjylland is geduldig met Van der Vaart

Rafael van der Vaart krijgt van zijn werkgever FC Midtjylland wat extra tijd om te herstellen van een spierblessure die hem sinds het einde van het vorige jaar aan de kant houdt. De Nederlander wordt niet meer ingezet voor competitiewedstrijden.

Er wordt nog maar één wedstrijd gespeeld in de Deense competitie, FC Midtjylland is al zeker van een plek bij de eerste zes ploegen, waardoor de club van Van der Vaart de play-offs voor Europees voetbal in gaat. In die wedstrijden wil FC Midtjylland de Nederlandse middenvelder weer gaan gebruiken. 

"We hebben besloten dat we dit keer wachten tot hij helemaal klaar voor we hem weer het veld in sturen", stelt trainer Jess Thorup in de Deense media. "Hij heeft nu genoeg tijd om fit te zijn voor de start van de play-offs. Er zitten twee weken tussen de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen en de play-offs om Europees voetbal", rekent Thorup uit.

Van der Vaart speelde in de eerste seizoenshelft veertien wedstrijden voor FC Midtjylland, de club werd aan het begin van het huidige seizoen uitgeschakeld in de play-offs voor de Europa League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner