14.03.2017 15:56

Celina hard voor Eredivisie: "Niet mijn niveau"

Anouar Kali (r.) heeft Bersant Celina (l.) achter zich gelaten tijdens het duel FC Twente - Willem II. (04-03-2017)
Anouar Kali (r.) heeft Bersant Celina (l.) achter zich gelaten tijdens het duel FC Twente - Willem II. (04-03-2017)

Bersant Celina speelt volgend seizoen niet meer in het shirt van FC Twente. De aanvallende middenvelder, international van Kosovo, stelt dat de Eredivisie niet bij zijn niveau past. Hij hoopt op een aanbieding vanuit Engeland. 

Celina wordt dit seizoen door FC Twente gehuurd van Manchester City, dat hem op jonge leeftijd oppikte in Noorwegen. Hij debuteerde in de hoofdmacht van de Engelse club, maar bij FC Twente krijgt hij voor het eerst een basisplaats op het hoogste voetbalniveau. Toch stelt Celina dat hij hier snel uitgeleerd is.

"Dit is niet mijn niveau. Het plan is om na dit seizoen terug te gaan naar Manchester City. Daar zal ik de voorbereiding zeker meemaken, daarna wordt het een nieuwe verhuurperiode", beschrijft Celina zijn toekomst in een uitgebreid interview met het Noorse Aftenposten. 

"Ik speel hier nu een klein jaar en ik heb veel ervaring opgedaan. Toch denk ik niet dat dit mijn niveau is. Ik heb het gevoel dat ik in een grotere competitie kan spelen", zijn de duidelijke woorden van de tweebenige middenvelder, die twintig competitieduels voor FC Twente speelde en daarin vier keer scoorde.

De toekomst van Celina ligt, als het aan hemzelf ligt, in Engeland. "Ik zou graag spelen in de Premier League, dat is echt een droom. Maar Italië, Spanje, Duitsland of Frankrijk is ook echt een optie." De twintigjarige Celina heeft bij Manchester City nog een contract tot medio 2020.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner