14.03.2017 22:36

Juventus geeft FC Porto geen kans in Turijn

Juventus heeft zich ten koste van FC Porto geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Italianen wonnen in eigen huis met 1-0 en dat was meer dan genoeg na de 0-2 zege in de heenwedstrijd.

Giorgio Chiellini ontbrak in de basisoptelling van Juventus. De centrale verdediger was niet helemaal fit en zag Medhi Benatia aan de aftrap staan. Dani Alves was in de heenwedstrijd (0-2) trefzeker en verdiende daarmee ook een basisplaats bij de Oude Dame. De gasten uit Portugal moesten het stellen zonder de geschorste Alex Telles. Jongeling Óliver Torres begon wel in de basis. 

Juventus en FC Porto begonnen erg slordig in Turijn. Beide ploegen hadden veel overtredingen nodig en wisten amper gevaar te stichten. Paulo Dybala schoot wel twee keer richting het vijandelijke doel, maar Iker Casillas hoefde niet in actie te komen. Dat moest de Spanjaard wel op een kopbal van Mario Mandžukić, die van dichtbij in de handen van de doelman knikte. FC Porto probeerde het wel, maar kreeg vlak voor de pauze de deksel keihard op de neus. Maxi Pereira haalde de bal met zijn armen van de doellijn en kreeg de rode kaart. Vanaf de strafschopstip zorgde Dybala vervolgens voor de 1-0.

De tweede helft kende weinig spektakel. Toch was het FC Porto dat de kans kreeg op 1-1. Plotseling stond Francisco Soares alleen voor Gianluigi Buffon, maar hij schoof de bal naast. Daarna was het over en uit voor de Portugezen en ging Juventus op jacht naar meer doelpunten. Omdat FC Porto zich massaal terug trok, bleek kansen creëren een lastig verhaal. Invaller Marko Pjaca haalde nog uit, maar zag zijn schuiver net naast gaan. Aan de overkant liet Juve de teugels wat vieren en kreeg Jota Diogo nog de kans om tenminste een gelijkspel mee te nemen, maar hij wipte de bal in het zijnet.

Door de overwinning zien we Juventus terug in de kwartfinales van de Champions League. Wie daarin de tegenstander zal worden, blijkt aanstaande vrijdag op de loting in Nyon. FC Porto kan zich gaan richten op de strijd om het Portugese kampioenschap.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner