15.03.2017 22:39

Atlético houdt ook tegen Bayer de nul

Atlético Madrid heeft woensdagavond opnieuw de nul gehouden in een thuiswedstrijd in de Champions League. De afgelopen twaalf maanden kwamen onder meer FC Bayern München en FC Barcelona op bezoek, maar slechts één club wist de defensie van Atlético Madrid in Vicente Calderón te verschalken.

Precies een jaar geleden ging PSV in de achtste finale van de Champions League op bezoek bij Atlético Madrid. De Eindhovenaren wisten weliswaar zeven keer te scoren, maar deden dat tijdens de strafschoppenserie. PSV werd in diezelfde serie uitgeschakeld, waardoor Atlético Madrid een maand later Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar op bezoek kreeg. De Madrilenen wonnen die wedstrijd door een dubbelslag van Antoine Griezmann en ook tijdens de halve finale tegen Bayern München wist Atlético Madrid-doelman Jan Oblak zijn doel schoon te houden.

Oblak belangrijk

De Sloveense sluitpost was woensdagavond eveneens belangrijk voor Atlético Madrid. De Madrilenen gaven tegen Bayer Leverkusen (0-0) weinig weg, maar toch moest Oblak een aantal keer reddend optreden. Julian Brandt, Karim Bellarabi en Javier Hernández kregen mogelijkheden om te scoren, maar telkens bleek de Sloveen een te grote sta-in-de-weg voor Bayer Leverkusen. Het was de derde keer dat Oblak dit seizoen in een thuiswedstrijd de nul wist te houden, want slechts één ploeg wist wél te scoren in Madrid.

FK Rostov

Ajax en PSV zullen met weinig plezier terugdenken aan FK Rostov, maar ook Oblak zal niet graag terugdenken aan de thuiswedstrijd tegen FK Rostov. Atlético Madrid ontving ook dit seizoen PSV en Bayern München, maar wederom werd Oblak niet gepasseerd door de voorhoede van PSV en Bayern München. FK Rostov slaagde daar echter wel in, want Sardar Azmoun had in de dertigste minuut voor de 1-1 gezorgd in Vicente Calderón. Atlético Madrid was daar dusdanig van onder de indruk geraakt, dat de verlossende treffer van Griezmann pas in de 93e minuut viel. 

Met sterke defensie naar de finale

Vorig seizoen hielp de sterke defensie Atlético Madrid aan een plek in de finale en ook dit seizoen maken de Spanjaarden nog kans op een plek in de finale. De kwartfinale werd bereikt door af te rekenen met Bayer Leverkusen. Om de finale te bereiken zal Atlético Madrid eerst nog twee sterke tegenstanders moeten verslaan, want naast Atlético Madrid hebben ook Real Madrid, FC Barcelona, Bayern München, Borussia Dortmund, Juventus, Leicester City en AS Monaco zich geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner