15.03.2017 21:58

Vanhaezebrouck: "We zijn Barcelona niet"

Hein Vanhaezebrouck staat donderdagavond als trainer van Gent een zware opdracht te wachten tijdens de terugwedstrijd van de achtste finales van de Europa League. Na de 2-5 oorwassing van Racing Genk vorige week hebben de Gentenaren een klein wonder nodig om door te gaan naar de volgende ronde.

"Met vier doelpunten verschil winnen op Genk, is bijna onmogelijk. We moeten ons dus geen illusies maken: wij zijn Barcelona niet. Messi doet morgenavond niet mee. En Barca kon dat ook alleen maar met wat hulp van derden. Tenzij Genk hetzelfde doet als PSG: Niets dus. Maar ik ga er niet van uit dat dat zal gebeuren", aldus Vanhaezebrouck tegenover HLN die beseft dat zijn tegenstander al met één been in de volgende ronde staat.

De ploeg uit Gent heeft bovendien te maken wet personele problemen. Thomas Matton en Kenny Saief zijn geblesseerd. Nana Asare en Danijel Milicevic zijn onzeker, Anderson Esiti is geschorst. "Daarom moet ik vier beloften (Andreas Burssens, Elton Kabangu, Dante Walen en Yassine Abdelali) bij de selectie halen. Dat neemt niet weg dat ik mijn sterkste ploeg aan de aftral zal brengen. Iedereen die fit is, zal spelen. Maar er mag niet te veel meer gebeuren, want we hebben geen bank meer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner