16.03.2017 13:40

Boilesen keert terug na zware omstandigheden

Na een slepende contractruzie met Ajax, transfereerde Nicolai Boilesen in de zomer naar FC Kopenhagen. Daar mocht de Deen pas één keer invallen in een officiële wedstrijd, maar dat komt door zware privéproblemen.

De 25-jarige Boilesen werd vader, maar zijn dochtertje kwam veel te vroeg ter wereld. Wat volgde waren zware tijden voor de familie. "Er zijn belangrijkere dingen in de wereld dan het voetbal, maar niet veel. Eén van die dingen was mijn dochter, die veel te vroeg was geboren. Gelukkig gaat het nu goed." De zware tijd met zijn dochter zorgde ervoor dat Boilesen zijn gedachten moeilijk bij het voetbal kon houden, maar hij is weer op de weg terug. "Ik ben er bijna. De eerste helft van het seizoen heb ik alleen maar getraind, niet gespeeld. Ik heb drie maanden in het ziekenhuis geslapen bij mijn dochtertje. Daardoor was voetballen op het hoogste niveau moeilijk, als je niet zoveel slaapt 's nachts."

Donderdagavond keert de linksachter weer terug in de Amsterdam Arena, waar hij in 2011 zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. De start van Boilesen werd wervelend, maar de prestaties gingen snel achteruit. Onder trainer Frank de Boer werd hij ook nog aanvoerder gemaakt, wat de kritiek alleen maar deed toenemen. Toch kijkt Boilesen met een goed gevoel terug. "Ik heb hier zes hele mooie jaren gehad. Het laatste jaar was wat minder natuurlijk, maar ik ben wel vier keer landskampioen geweest, mooie wedstrijden in de Champions League en in de beker. Ik kijk terug met een goed gevoel."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner