16.03.2017 21:22

Babel schiet Besiktas verder in Europa League

Voor een groot deel dankzij Ryan Babel heeft Besiktas zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. Met twee treffers legde de Nederlandse aanvaller de basis voor de Turkse zege (4-1) tegen Olympiakos, dat eerder in Griekenland gelijke tred hield (1-1). De thuisclub speelde meer dan een helft met een man minder, na de rode kaart van Vincent Aboubakar.

Al na 22 minuten leek Besiktas zeker van zijn zaak. Aboubakar zette de Turkse koploper op voorsprong, kort later maakte voormalig Ajacied Babel nummer twee.

Vrij onverwacht kwamen de Grieken terug. Tarik Elyounoussi schoot met een halve omhaal raak. De oud-Heerenveenspeler had het geluk dat zijn inzet van richting werd veranderd.

Tegenslag

In de 39e minuut kwam een zo mogelijk nog hardere tegenslag voor Besiktas, omdat Aboubakar de rode kaart kreeg van de Britse scheidsrechter Michael Oliver. De Kameroener had een onvervalste kopstoot uitgedeeld.

Mede dankzij Babel kwam Besiktas niet echt meer in problemen. De voormalig international van Oranje zette zijn ploeg een kwartier voor tijd op 3-1. Invaller Cenk Tosun maakte het kort voor tijd nog erger voor de Grieken. Bij de thuisclub speelde ook Atiba Hutchinson (ex-PSV) mee.