17.03.2017 10:20

Solbakken geeft Ajax erkenning: "Fantastisch"

Ståle Solbakken, trainer van FC Kopenhagen, stuurt zijn manschappen aan in het duel met Ajax. (16-03-2017)
Ståle Solbakken, trainer van FC Kopenhagen, stuurt zijn manschappen aan in het duel met Ajax. (16-03-2017)

Ståle Solbakken moest met FC Kopenhagen zijn meerdere erkennen in Ajax (2-0) en daarom zijn de Denen uitgeschakeld in de Europa League. En dat terwijl de Noor van tevoren nog hoog van de toren blies.

Solbakken meende namelijk dat Ajax saai voetbal speelde, maar tijdens de return was het heer en meester. Na de nederlaag in Amsterdam bevestigde de trainer dat tijdens de persconferentie en kwam hij dus terug op zijn woorden. "Ajax was fantastisch. Meerdere spelers van ons waren onder de indruk van hun veldspel. Wij maakten zelf veel te veel technische fouten en kwamen nooit echt in ons ritme. Na rust moesten we gokken en zag je dat de individuele kwaliteiten van Ajax alleen maar beter zichtbaar werden. We hadden met een grotere score kunnen verliezen."

De trainer zette vooral vraagtekens bij het optreden van zijn eigen ploeg. "Ajax was dan beter, maar dat is geen reden om ons te verstoppen." Voor de Denen werd de basis van de uitschakeling in eigen huis gelegd volgens Solbakken. "Achteraf bekeken hadden we de thuiswedstrijd ruimer moeten winnen." In Denemarken werd het 2-1 voor FC Kopenhagen. Ondanks de nederlaag zag de Noor dat zijn ploeg goed uit de startblokken kwam.

"We begonnen goed, maar kwamen op achterstand toen we de wedstrijd in handen kregen. We hadden op dat moment nog genoeg tijd om ons terug te knokken, maar de 2-0 viel vlak voor rust en dan wordt het lastig." Dat het Europees avontuur zo eindigt, is pijnlijk voor Solbakken. "We moeten niet vergeten dat we dit seizoen één van de beste Europese seizoenen uit de clubhistorie hebben gedraaid. Als je eenmaal in dit stadium bent aanbeland, moet je altijd top presteren. Dat hebben we dit seizoen een paar keer kunnen doen, maar vandaag helaas niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner