20.03.2017 16:30

Feyenoord legt jonge middenvelder vast

Orkun Kökcü kan lachen tijdens het competitieduel Feyenoord O17 - Sparta Rotterdam O17 (17-12-2016).
Orkun Kökcü kan lachen tijdens het competitieduel Feyenoord O17 - Sparta Rotterdam O17 (17-12-2016).

Orkun Kökçü heeft maandagmiddag zijn handtekening onder zijn eerste contract bij Feyenoord gezet. De zestienjarige middenvelder van Feyenoord O17, die drie jaar geleden werd opgepikt uit de jeugdopleiding van FC Groningen, heeft een verbintenis tot medio 2020 getekend in Rotterdam.

"Ik ben ontzettend blij en trots dat ik een contract heb mogen tekenen bij de mooiste club van Nederland", aldus Kökçü op de clubsite van de Rotterdammers. "Dit contract geeft me rust, maar ik besef ook dat ik me moet blijven ontwikkelen, want ik ben er nog lang niet. Ik zal mijn best moeten blijven doen, zodat ik hopelijk over een paar jaar in De Kuip kan gaan spelen."

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, vroeg Kökçü na het overhandigen van het wedstrijdshirt welk rugnummer er later op het shirt moet komen te staan. Kökçü antwoordde met: zes, acht of tien. "Dat geeft aan dat Orkun een multifunctionele middenvelder is, die op alle middenveldposities uit de voeten kan", aldus Van Geel. "Hij is een dynamische box-to-box speler, die een goed loopvermogen, een goede techniek en een goed inzicht heeft. Met dit contract willen we hem stimuleren om zich verder te ontwikkelen en we hebben er vertrouwen in dat hij dat zal gaan doen. Het is de bedoeling dat hij volgend seizoen bij Feyenoord Onder 19 aansluit.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner