21.03.2017 09:00

Schweinsteiger maakt overstap naar MLS

Bastian Schweinsteiger staat op het punt om Manchester United te verlaten. De Duitse middenvelder wordt bij Chicago Fire namelijk ploeggenoot van Johan Kappelhof, John Goossens en Michael de Leeuw.

Schweinsteiger kan bij Manchester United niet rekenen op veel speeltijd, waardoor de transfer naar de Major League Soccer op het juiste moment komt. "Ik geloof in dit project en ik wil helpen om deze club verder op te bouwen", vertelt de Duitser aan The Chicago Tribune. "Tijdens mijn loopbaan heb ik altijd gezocht naar kansen bij clubs waar ik voor een positieve impuls kan zorgen."

Chicago Fire-trainer Veljko Paunović is blij met de komst van Schweinsteiger. "In de kleedkamer kan hij een leidersrol op zich nemen. Ook op het veld verwacht ik een belangrijke rol voor hem. Hij kan onze jongens laten zien dat het belangrijk is om hard te werken, je goed voor te bereiden en dat samenwerken nodig is om een hoog niveau te halen."

Schweinsteiger tekent bij Chicago Fire een contract tot het einde van het kalenderjaar en gaat naar verluidt 4,1 miljoen euro opstrijken bij de Amerikaanse club. De Duitser zal per direct naar Chicago Fire vertrekken, mits er geen problemen opduiken bij het aanvragen van zijn werkvergunning.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner