21.03.2017 10:34

Vitesse sluit de poort voor Feyenoorders

Rick Karsdorp (l.) en Adnane Tighadouini (r.) steken beiden een been uit om de bal te toucheren. (26-01-2017)
Rick Karsdorp (l.) en Adnane Tighadouini (r.) steken beiden een been uit om de bal te toucheren. (26-01-2017)

Vitesse doet er alles aan om Feyenoord-fans op 23 april uit de thuisvakken van het GelreDome te weren. Tijdens het bekerduel in Arnhem ging het mis met Feyenoord-supporters en ook afgelopen weekend zaten er massaal fans van de Rotterdamse ploeg op de thuisvakken van het Abe Lenstra Stadion. 

Alleen de negenduizend seizoenkaarthouders krijgen toegang tot het duel. Elke seizoenkaarthouder kan overigens nog wel twee kaarten voor zijn eigen tribune aanschaffen, maar die personen moeten tegelijk met de seizoenkaarthouder het stadion betreden. Ook dient iedereen zich te identificeren. "We balen hier ontzettend van", aldus Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse, tegenover De Telegraaf. "Blijkbaar moet het op deze manier."

"Natuurlijk hebben we het liefst een vol stadion", vervolgt de algemeen directeur. "We hebben tijdens de vorige wedstrijd helaas gezien dat via onze kaarthouders tickets in handen kwamen van Feyenoord-fans. Vitesse-supporters zonder seizoenkaart zijn nu de dupe, dat maakt het extra pijnlijk."

Feyenoord kan overigens wel beschikken over 1200 kaarten voor het uitvak.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner