21.03.2017 11:31

De Wolf kraakt selectiebeleid van Blind

Bondscoach Danny Blind staat de pers te woord tijdens een persconferentie (17-03-2017).
Bondscoach Danny Blind staat de pers te woord tijdens een persconferentie (17-03-2017).

Oud-international John de Wolf begrijpt helemaal niets van het selectiebeleid van Danny Blind. De bondscoach haalde onlangs de zeventienjarige Matthijs de Ligt bij de selectie, terwijl hij de ervaren Jan-Arie van der Heijden (28) links liet liggen.

"Ik vind dat je een jongen van zeventien jaar die pas in zeven competitiewedstrijden heeft meegedaan dit niet moet aandoen", vertelt de oud-speler van onder meer Sparta Rotterdam en Feyenoord aan Voetbal International. "Moet hij straks de kastanjes uit het vuur halen? Typisch geval van één zwaluw… De Ligt is een verstandige jongen en een heel groot talent, maar laat hem nou eerst een jaar alle wedstrijden bij Ajax spelen."

"Hoe geloofwaardig is Oranje nog als je ook al spelers die nauwelijks ervaring hebben, gaat selecteren voor belangrijke wedstrijden van het Nederlands elftal", vervolgt De Wolf zijn verhaal. "Je zou bijna denken: Dit is een bondscoach in paniek."

Blind moet tijdens het WK-kwalificatieduel met Bulgarije onder meer Virgil van Dijk (Southampton) en Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg) missen, waardoor de bondscoach onder meer De Ligt (Ajax) en Wesley Hoedt (Lazio Roma) selecteerde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner