22.03.2017 11:49

Boos RBC Roosendaal eist plek in Derde Divisie

RBC Roosendaal volgt met verbazing de discussie over de mogelijke instroming van nieuwe beloftenteams in de top van het Nederlandse amateurvoetbal. De Roosendalers vinden het oneerlijk dat zij onderaan de ladder moesten beginnen en eisen nu en plek in de Derde Divisie.

Tegenover TweedeDivisie.org zegt secretaris Paul Kuipers dat de huidige gang van zaken de club erg steekt. "Toen wij na ons faillissement (in 2011, red.) verzochten om in de Hoofdklasse te mogen starten, weigerde de KNVB medewerking omdat men geen precedenten wilde scheppen. En dan wordt nu wellicht – ondanks de afspraak dat vorige zomer het enige instroommoment was – alsnog de piramide geopend voor beloftenteams."

RBC maakte een doorstart in de vijfde klasse en komt dit seizoen uit in de vierde klasse zondag. "Nu er een aantal betaald voetbalorganisaties heeft aangegeven alsnog met hun beloftenteams in te willen stappen in de Tweede en Derde divisie en men binnen de KNVB bereid is hierover serieus na te denken, is er in onze ogen sprake van rechtsongelijkheid", vervolgt Kuipers. "Om die reden verzoeken wij om RBC op basis van haar historie, accommodatie en de wens van haar achterban, eveneens toe te laten in de Derde Divisie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner