23.03.2017 09:30

Saoedi-Arabië denkt mee met Van Marwijk

Bert van Marwijk geniet als bondscoach Saoedi-Arabië. De Nederlandse oefenmeester voelt volop steun vanuit de bond en dat stelt Van Marwijk tevreden. Als bondscoach van Oranje kreeg hij namelijk een stuk minder vrijheid.

"Voor een bondscoach is het geweldig werken in Saoedi-Arabië", vertelt Van Marwijk aan De Telegraaf. "Bij het Nederlands elftal heb ik ook wel eens voorgesteld om te kijken of we voor een belangrijke interland eerder bij elkaar konden komen, maar dat bleek nooit mogelijk vanwege de clubbelangen."

"Hier heb ik voor het begin van de kwalificatiereeks aangegeven wanneer ik extra wilde trainen met de nationale ploeg - we zijn dit jaar ook al op trainingskamp geweest in Abu Dhabi - en vervolgens hebben ze daar gewoon rekening mee gehouden met de planning voor de competitie. Dat geeft je de gelegenheid om wat gerichter te trainen met de ploeg, waar je in Europa bij de nationale ploegen eigenlijk alleen aan toekomt in voorbereiding op een EK of WK."

Van Marwijk speelt met Saoedi-Arabië eind maart twee belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden. Saoedi-Arabië neemt het op tegen Thailand en Irak en is momenteel de verrassende koploper in Groep B.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner