23.03.2017 10:03

Jong AZ Alkmaar kan dit weekend promoveren

Jong AZ Alkmaar kan juichen tijdens het competitieduel Jong AZ - UNA/Brinvast (19-03-2017).
Jong AZ Alkmaar kan juichen tijdens het competitieduel Jong AZ - UNA/Brinvast (19-03-2017).

Jong AZ Alkmaar kan aankomend weekend al promotie naar de Jupiler League afdwingen. De beloften van AZ hebben een gigantische voorsprong op de concurrentie en met een beetje mazzel is aankomend weekend het kampioenschap binnen.

Jong AZ staat momenteel op 65 punten uit 27 competitiewedstrijden. Maandagavond gaat de ploeg van Martin Haar op bezoek bij Jong Vitesse. Bij winst is Jong AZ niet meer te achterhalen door de huidige nummer twee GVVV, dat beschikt over 44 punten. De Alkmaarders moeten echter ook nog rekening houden met nummer vier VVSB en nummer vijf De Treffers.

Zowel VVSB als De Treffers beschikt over 41 punten, maar VVSB en De Treffers hebben nog twee inhaalwedstrijden te goed. Als Jong AZ aankomend weekend weet te winnen, dan komt het op 68 punten te staan. Als VVSB en De Treffers alles weten te winnen en Jong AZ alles verliest, dan komen VVSB en De Treffers tevens uit op 68 punten. Het doelsaldo is echter ook flink in het voordeel van de Alkmaarders. Jong AZ heeft momenteel een doelsaldo van plus 47. VVSB en De Treffers moeten het doen met plus dertien en plus twaalf.

Als Jong AZ aankomend weekend weet te winnen en VVSB en De Treffers laten punten liggen, dan promoveert Jong AZ naar de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner