23.03.2017 10:17

'Engelse interesse voor verdediger Giménez'

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

José María Giménez gaat zijn carrière mogelijk vervolgen in de Premier League. De 22-jarige verdediger staat momenteel onder contract bij Atlético Madrid, maar komt tijdens het huidige seizoen weinig aan spelen toe onder Atlético Madrid-trainer Diego Simeone.

De international van Uruguay verruilde in de zomer van 2013 Danubio FC uit zijn vaderland voor Atlético Madrid. De afgelopen twee seizoenen kreeg de Uruguayaan regelmatig speeltijd in Madrid, maar tijdens het huidige seizoen zit Giménez veelal op de bank. De mandekker speelde tot dusver negen competitiewedstrijden, zeven keer mocht hij starten in de Primera Divisón.

Volgens het Spaanse AS hopen Liverpool en Manchester United te profiteren van de huidige situatie van Giménez bij Atlético Madrid. Zowel Liverpool als Manchester United zou van plan zijn om het volle pond te betalen voor Giménez. De mandekker heeft een clausule in zijn contract staan, waardoor hij voor 45 miljoen euro mag vertrekken. Manchester United heeft volgens het Spaanse medium de meeste kans op de komst van Giménez. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner