23.03.2017 15:42

Wilmots wil Touré terughalen naar Ivoorkust

Als kersverse bondscoach van Ivoorkust gaat Marc Wilmots proberen Yaya Touré terug te halen bij de nationale voetbalploeg. De 33-jarige middenvelder van Manchester City nam vorig jaar september afscheid als international, maar Wilmots hoopt Touré te kunnen overtuigen om terug te keren.

"Ik heb zijn laatste twee wedstrijden bij Manchester City gezien. Hij speelt altijd fantastisch, hij is fysiek zo sterk", zei de Belg donderdag, nadat hij een contract had getekend dat hem tot en met de Afrika Cup van 2019 verbindt aan de 'Olifanten'. De 48-jarige Wilmots was op het EK van vorig jaar bondscoach van België. Zijn ploeg werd in de kwartfinales door Wales werd uitgeschakeld (3-1). Daarna volgde zijn ontslag.

Touré heeft al twee jaar niet voor Ivoorkust gespeeld, maar volgens Wilmots is dat geen probleem. "Voor Touré is het nog niet voorbij. We moeten hem terug zien te krijgen."

Het krachtmens, dat via Beveren en FC Barcelona in de Premier League terechtkwam, speelde op de laatste drie WK-eindronden wel voor zijn land. Nooit kwam hij met zijn land echter verder dan de groepsfase. Op het WK 2006 in Duitsland speelde Touré overigens tegens het Nederlands elftal. De 'Oranje derby' eindigde in 2-1 voor de ploeg van Marco van Basten. 

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner