23.03.2017 14:43

Ajax en PEC Zwolle spelen stiekem gelijk

Donderdagmiddag hebben Ajax en PEC Zwolle in het diepste geheim een oefenwedstrijd gespeeld. De ontmoeting op De Toekomst eindigde door een late Zwolse goal in een 1-1 gelijkspel.

Geen van beide partijen had voorafgaand iets gemeld over een voetbalwedstrijd, maar die bleek er wel te zijn. De twee ploegen, of wat er door de interlandverplichtingen van voornamelijk de Ajacieden nog van over was, hielden elkaar in evenwicht. Pelle Clement zette Ajax voor de rust op voorsprong. Een klein kwartier voor tijd tekende Dirk Marcellis met een fraaie schuiver voor de einduitslag. Bij Ajax speelden onder anderen David Neres, Hakim Ziyech en Daley Sinkgraven en stond voormalig Blauwvinger Diederik Boer op doel.

 Het is het tweede gelijkspel voor Ajax in vijf dagen tijd, maar zo pijnlijk als het resultaat van afgelopen zondag bij laagvlieger Excelsior zal deze remise niet aankomen. De wedstrijd zal vermoedelijk gediend hebben om wedstrijdscherpte te behouden in de aanloop naar het duel met Feyenoord dat voor Ajax in het teken van de dood of de gladiolen in de titelrace zal staan. De manschappen van Ron Jans zullen dit ook hebben aangegrepen om fit te blijven ondanks een weekend zonder Eredivisievoetbal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner