23.03.2017 15:27

Van Marwijk hard op weg naar Rusland

Saudi-Arabië heeft donderdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Thailand overtuigend gewonnen. In het bloedhete Bangkok eindigde het treffen in een 0-3 overwinning voor het Arabische land.

De ploeg van Bert van Marwijk kwam halverwege de eerste helft op voorsprong en had in Zuidoost-Azië sindsdien nauwelijks nog iets van de Thaise ploeg te vrezen. Twee late treffers, waarvan eentje in eigen doel, gaven de zege nog meer glans. Hierdoor gaat Saudi-Arabië aan kop, terwijl Japan en de Verenigde Arabische Emiraten later op de donderdag onderling mogen uitmaken wie zich voorlopig kan opwerpen als voornaamste uitdager van de ploeg onder leiding van de voormalig trainer van onder meer Feyenoord en het Nederlands efltal.

Concurrent Australië leverde, om de feestvreugde compleet te maken, ook nog eens punten in bij Irak. Over vijf dagen komen de Saoedi’s weer in actie, dan wordt in eigen land tegen Irak gevoetbald. De nummers een en twee van de poule plaatsen zich rechtstreeks voor de eindronde in Rusland volgend jaar. Het land dat als derde eindigt krijgt via een complexe route nog een kans om ook aanwezig te zijn.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner