23.03.2017 16:24

De Graafschap en NEC houden elkaar op 1-1

De Graafschap en NEC hebben donderdagmiddag een oefenwedstrijd gespeeld. Het treffen tussen de twee Gelderse ploegen eindigde op de Vijverberg achter gesloten deuren onbeslist: 1-1.

De ploegen uit Doetinchem en Nijmegen troffen elkaar in de afgelopen twee seizoenen in competitieverband: eerst in de Jupiler League en daarna in de Eredivisie. Klaarblijkelijk was er ook dit seizoen behoefte aan een wedstrijd tussen de beide clubs. Daryl van Mieghem zette de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong, waarna Liverpool-huurling Taiwo Awoniyi in de slotfase met een kopdoelpunt het evenwicht herstelde namens de ploeg van Peter Hyballa.

Voor de nieuwe trainer van De Graafschap, Henk de Jong, was het een mooie gelegenheid om enkele spelers die weinig aan spelen toekomen in de Achterhoek eens in actie te zien. Voor de troepen van Hyballa was deze provincietwist toch vooral een opwarmertje richting de echte derby: als de competitie eind volgende week weer op gang komt krijgt NEC de pittige uitbeurt bij aartsrivaal Vitesse voor de kiezen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner