23.03.2017 21:04

Vitesse ziet transfermarkt met angst tegemoet

Davy Pröpper (l.) is net iets eerder bij de bal dan Ricky van Wolfswinkel (r.). (18-03-2017)
Davy Pröpper (l.) is net iets eerder bij de bal dan Ricky van Wolfswinkel (r.). (18-03-2017)

Met Guram Kashia, Marvelous Nakamba, Milot Rashica en Ricky van Wolfswinkel heeft Vitesse flink wat sterkhouders in Arnhem rondlopen, maar dit betekent ook dat de zomerse transfermarkt een hele vervelende kan worden voor de ploeg.

Technisch directeur Mohammed Allach stelt dan ook in De Gelderlander dat hij zijn vakantie beter na het sluiten van de transfermarkt kan plannen. "We moeten echt rekening houden met grote, zomerse transfers", is de vrees van Allach. Kashia voetbalt al jaren in Arnhem, verlengde zijn contract in 2015 tot medio 2020, maar kan in dit seizoen een hoofdprijs pakken met Vitesse.

De kans bestaat dat de Georgiër na zo'n succesvol seizoen afscheid wil nemen. Nakamba werkte een succesvolle Afrika Cup af in de afgelopen winter, terwijl hij op het middenveld van Vitesse ook een absolute sterkhouder is. Rashica en Van Wolfswinkel schitteren dit seizoen in de aanvallende linie van de Arnhemmers. "We gaan uit van een hectische zomer", stelt Allach dan ook.

Vitesse staat er momenteel goed voor als het gaat om play-offs voor Europees voetbal. De club kan de sterkhouders zodoende al helemaal goed gebruiken voor volgend seizoen, maar moet ook aan de financiën denken. Dit is ook de reden dat talent Yuning Zhang zijn contract nog niet verlengde. De gesprekken zijn gaande, maar club en management komen er nog niet uit.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner