Argentinië op WK-koers, Brazilië oppermachtig

Lionel Messi dankt hogere machten voor zijn treffer tegen Chili. (24-03-2017)

In de nacht van donderdag op vrijdag werden in Zuid-Amerika vijf kwalificatieduels gespeeld voor het Wereldkampioenschap van 2018 in Rusland. Daar deed Argentinië uitstekende zaken, terwijl Brazilië de koppositie verstevigde.

Argentinië - Chili
Argentinië heeft met de zege op Chili een belangrijke stap gezet richting kwalificatie voor het WK. De Argentijnen versloegen in Buenos Aires concurrent Chili met 1-0 dankzij een benutte strafschop van Lionel Messi. Door de zege passeert Argentinië Chili in de kwalificatiegroep van Zuid-Amerika en klimt het met 22 punten naar de derde plek die recht geeft op directe kwalificatie. Voor de wedstrijd stonden de ploeg van bondscoach Edgardo Bauza nog vijfde. De nummer vijf moet play-offs spelen tegen de nummer 1 van Oceanië. De Argentijnen zagen concurrent Ecuador van Paraguay verliezen (2-1).

Uruguay - Brazilië
Edinson Cavani scoorde de openingstreffer uit een strafschop. Daarmee verstevigde hij zijn positie als topscorer (negen goals) van de campagne. Het was alweer de treffer nummer 44 van de spits van Paris Saint-Germain dit seizoen. De Brazilianen herstelde zich echter en door twee treffers van Paulinho boog de ploeg van bondscoach Tite de stand om. De middenvelder voltooide in de negentigste minuut zijn hattrick, nadat Neymar even daarvoor op zeer fraaie wijze de 1-3 had gemaakt.

Colombia - Bolivia
Colombia won donderdag in eigen huis van Bolivia, zij het nipt. Het werd 1-0. Sterspeler James Rodríguez van Real Madrid scoorde in de 83e minuut in de rebound van een strafschop, die hij in eerste instantie door doelman Carlos Lampe zag gestopt. Bij Colombia bleven Davinson Sánchez (Ajax) en Santiago Arias (PSV) op de bank. Laagvliegers Peru en Venezuela remiseerden later in de nacht met 2-2.