24.03.2017 10:41

Oud FC Twente-doelman: "Druk ligt bij Oranje"

Nikolay Mihaylov (r.) wordt door Christian Eriksen gepasseerd vanaf de stip in de competitiewedstrijd Ajax - FC Twente. (29-09-2012)
Nikolay Mihaylov (r.) wordt door Christian Eriksen gepasseerd vanaf de stip in de competitiewedstrijd Ajax - FC Twente. (29-09-2012)

Nikolay Mihaylov vindt dat Oranje moet winnen van Bulgarije. De doelman vindt dat zijn ploeg niet is opgewassen tegen het Nederlands elftal en zou het een schande vinden als de de ploeg van Danny Blind niet wint.

De Bulgaren hebben de afgelopen jaren flink wat kwaliteit ingeboet. Waar voorheen spelers als Dimitar Berbatov, Stiliyan en Martin Petrov het verschil konden maken, is dat nu niet meer zo. "Een paar jongens speelt nog op het hoogste niveau. Het kwaliteitsverschil binnen de selectie is vrij groot. We moeten alles weer van onderaf opbouwen. Niemand verwacht iets van ons", stelt de oud-keeper van FC Twente.

Hoewel Mihaylov weet dat Oranje ook niet in de beste fase zit, verwacht hij dat Oranje de grote favoriet is. "De druk ligt volledig bij hen. Zij zijn de favoriet. Het is aan ons om het ze zo moeilijk mogelijk te maken", vervolgt de keeper, die zijn oude werkgever nog altijd volgt. "Ik bewaar heel warme herinneringen aan Nederland. Supporters van FC Twente wensten mij al succes voor de komende wedstrijd. Ik ben blij dat het weer wat beter gaat met de club." In totaal kwam hij tot 88 Eredivisie-optredens namens de Tukkers.

Na zijn periode in Nederland vertrok Mihaylov naar Hellas Verona, maar na een seizoen vertrok hij alweer. Inmiddels is hij bezig aan zijn derde seizoen bij Mersin Idmanyurdu, dat uitkomt op het tweede niveau van Turkije. In de afgelopen seizoen was hij bankzitter, toen Mersin nog in de SüperLig speelde. Vorig jaar degradeerde de ploeg en werd Mihaylov eerste doelman, wat resulteerde dat hij al 25 keer in actie kwam namens de Turken in de competitie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner