24.03.2017 14:58

Southgate laat Gibson debuteren in selectie

Ben Gibson is voor de eerste keer opgeroepen voor het Engelse voetbalelftal. De 24-jarige verdediger van Middlesbrough kreeg vrijdag een uitnodiging van bondscoach Gareth Southgate voor het WK-kwalificatieduel van zondag tegen Litouwen.

Gibson vervangt de geblesseerde Chris Smalling, die in het oefenduel van woensdag met Duitsland geblesseerd raakte en inmiddels is teruggekeerd naar zijn club Manchester United. Behalve over Smalling kan Southgate, die eerder met Gibson werkte bij Jong Engeland, ook niet beschikken over Gary Cahill. De verdediger, aanvoerder tegen Duitsland, is geschorst.

Bij Middlesbrough is Gibson ploeggenoot van de Nederlander Marten de Roon. Beide spelers zijn doorgaans verzekerd van een basisplaats, maar geen enkele speler maakte zoveel minuten als Gibson bij Boro. De Roon staat op een keurige vierde plaats, terwijl oud-Ajacied Viktor Fischer het tot dusverre moest doen met zes basisplaatsen en zes invalbeurten.

Engeland is met tien punten uit vier duels koploper in kwalificatiegroep F in Europa. Op bezoek bij Slovenië werd doelpuntloos gelijkgespeeld, de overige wedstrijden werden gewonnen.

ANP/Voetbal.com

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner