24.03.2017 15:08

Legende Buffon staat voor prachtige mijlpaal

Gianluigi Buffon staat voor zijn duizendste wedstrijd in het betaalde voetbal. De doelman van Juventus speelt als 39-jarige nog altijd op het hoogste niveau. Vrijdagavond zal hij bij de nationale ploeg van Italië de bijzondere mijlpaal bereiken.

Juventus nam Buffon in 2001 over van Parma AC. Dat was in die tijd nog een Italiaanse topclub. Buffon won met Parma de UEFA Cup in 1999. In de finale hield Buffon zijn doel schoon tegen Olympique Marseille: 3-0. Ook de Coppa Italia en de Supercoppa werden dat seizoen gewonnen door Parma. Inmiddels speelt de club in de Lega Pro Girobe B, het vierde niveau van Italië.

Bij Juventus groeide Buffon uit tot een ware legende. Hij bleef de club altijd trouw, ondanks de degradatie naar het tweede niveau door een omkoopschandaal. In Italië won hij alles wat er maar te winnen viel en werd hij onder meer zeven keer landskampioen. Ook pakte Buffon meerdere records onder de lat.

Voor Buffon nadert toch ook het einde van zijn indrukwekkende loopbaan. Het wordt voor hem tijd om na te gaan denken over een afscheid. "Hoe ik me mijn laatste wedstrijd ooit voorstel? Misschien neem ik afscheid zoals Zidane, door iemand een kopstoot te geven op het veld." Buffon verwees daarmee naar zijn meest memorabele wedstrijd. Zinédine Zidane gaf in de WK-finale van 2006 de Italiaan Marco Materazzi een kopstoot. Na strafschoppen wonnen de Italianen, waardoor Buffon met de wereldbeker in zijn handen stond.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner