25.03.2017 10:31

Maar één Europeaan in top vijf van interlands

De top vijf van recordinternationals bestaat vooral uit spelers die buiten Europa geboren zijn. Gianluigi Buffon kan mogelijk nog een stap richting de top drie zetten, maar komt verder nauwelijks in de buurt.

De 39-jarige Italiaanse goalie keept ook in de huidige interlandperiode voor de Azzurri en staat inmiddels op het indrukwekkende aantal van 168 interlands. Daarmee treedt hij de top vijf van recordinternationals binnen, aangezien de Ecuadoriaan Iván Hurtado ook tot dat aantal kwam in zijn carrière. De top wordt gevormd door spelers uit Egypte.

Ahmad Hassan (184) en Hossam Hassan (178) kwamen tot indrukwekkende aantallen in het shirt van Egypte. De top drie wordt gecompleteerd door de Mexicaan Claudio Suárez, die zijn carrière beëindigde met 177 interlands achter zijn naam. Mocht Buffon de top drie binnen willen sluipen, moet hij dus nog negen interlands keepen voor Italië.

De eerstvolgende Europeanen op de recordlijst van internationals zijn Vitālijs Astafjevsm (Letland, 167 interlands) en Iker Casillas (Spanje, 167 interlands). 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner