25.03.2017 22:57

Belgen ontsnappen tegen Griekenland: 1-1

België is zaterdag ontsnapt aan de eerste nederlaag in de strijd om kwalificatie voor het WK voetbal van 2018. De Rode Duivels leken op eigen veld te gaan verliezen tegen een zeer defensief Griekenland, maar een doelpunt van Romelu Lukaku in de voorlaatste minuut bezorgde het gastland alsnog een punt: 1-1.

De Belgen, zonder de geblesseerden Eden Hazard en Kevin De Bruyne, creëerden voor de pauze amper kansen. Alleen Marouane Fellaini was twee keer dicht bij een doelpunt. Meteen na rust kwamen de Grieken op voorsprong. Konstantinos Mitroglou verscheen alleen voor doelman Thibaut Courtois en rondde bekwaam af.

Vanaf de 65e minuut stonden de Grieken met een man minder op het veld; Panagiotis Tachtsidis moest naar de kant met zijn tweede gele kaart. De beste kans op de gelijkmaker was voor Dries Mertens, maar de bij Napoli zo trefzekere aanvaller slaagde er niet in doelman Stefanos Kapino te passeren. Dat lukte Lukaku uiteindelijk wel.