26.03.2017 10:55

Delev: Oranje-beul van Poolse nummer negen

Spas Delev is met zijn 1.70 geen lange speler, maar was zaterdagavond voor even wel de grote man bij het Bulgaarse nationale elftal. De aanvaller scoorde twee keer tegen het Nederlands elftal en hielp zijn land daarmee aan een verrassende overwinning in de WK-kwalificatiereeks.

Dat Delev zaterdagavond zou scoren tegen het 'grote' Oranje viel uit de lucht, letterlijk en figuurlijk. Een hoge bal werd niet goed ingeschat door Matthijs de Ligt, waardoor de 27-jarige Bulgaar zijn eerste interlanddoelpunt kon maken. Even later zette Delev ook de 2-0 op het scorebord. Een bijzonder moment voor de aanvaller, die al jaren moeite heeft om het net te vinden.

Sinds de afgelopen zomer staat Delev onder contract bij Pogón Szczecin, een anonieme middenmoter uit de Poolse competitie. De bijdrage van Delev is met drie doelpunten in 21 competitiewedstrijden vrij gering. Ook bij zijn vorige clubs vond Delev niet vaak het net. Namens PFC Beroe (Bulgarije) scoorde hij vier keer in 29 competitieduels, voor Lokomotiv Plovdiv was hij in twee seizoenen zelfs geen enkele keer trefzeker.

Voor even is Delev onsterfelijk in Bulgarije. De aanvaller keert binnenkort echter weer terug naar Polen, waar hij in de anonimiteit van de Ekstraklasa op jacht gaat naar zijn vierde doelpunt van het seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner