26.03.2017 20:11

Herstel pechvogel Vermeij loopt voorspoedig

Vincent Vermeij laat zich zien in het stadion van zijn werkgever Heracles Almelo. De spits scoort de 2-0 tegen PEC Zwolle. (18-12-2016)
Vincent Vermeij laat zich zien in het stadion van zijn werkgever Heracles Almelo. De spits scoort de 2-0 tegen PEC Zwolle. (18-12-2016)

Vincent Vermeij pakte na de winterstop net weer zijn niveau op bij Heracles Almelo, toen hij via een ongelukkig moment zijn kruisband scheurde. Hij botste met de paal, maar herstelt inmiddels goed van de zware blessure. De spits besloot om niet onder het mes te gaan.

Vermeij werkt in Zeist aan zijn herstel, waar hij in het sportmedisch centrum van de KNVB met een groep fitter en fitter wordt. "Je werkt hier samen met lotgenoten aan je herstel. Het zou veel zwaarder zijn als ik in Almelo zou revalideren, dan zie ik het team elke dag naar buiten gaan en kan ik weer binnen blijven. Hier werken we, onder begeleiding van een aantal fysiotherapeuten, iedere dag aan ons herstel", legt Vermeij uit op de clubwebsite van Heracles Almelo. 

In plaats van een operatie, koos Vermeij ervoor om het gewricht op te trainen. Een andere aanpak, die z'n vruchten af kan werpen. "Ik kan nu alweer veel meer dan ik had gedacht. Ook volgens de begeleiders gaat het heel goed. Ik ben tot nu toe heel blij met de keuze voor optrainen. Over een tijdje wordt bekeken of deze keuze definitief de juiste was of dat er in het slechtste geval alsnog een operatie moet volgen."

Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat Vermeij dit seizoen nog terugkeert op de velden. De spits staat nog tot medio 2019 onder contract in Overijssel, waardoor hij zich kan richten op volgend seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner