26.03.2017 20:25

Speeltijd voor Schöne in kwalificatieperiode

Voor het eerst in de kwalificaties voor het Wereldkampioenschap in Rusland, krijgt Ajacied Lasse Schöne speeltijd bij het nationale elftal van Denemarken. De middenvelder krijgt een basisplaats tegen Roemenië.

Schöne wordt elke interlandperiode opgeroepen, maar tijdens de kwalificaties speelde de Deen geen rol bij het nationale elftal. Mogelijk kiest bondscoach Åge Hareide tegen Roemenië wel voor Schöne, omdat zijn keuzes in de aanvallende linie niet bijster groot zijn. Afgelopen week haakten Kasper Dolberg (Ajax) en Nicolai Jørgensen (Feyenoord) af met liesklachten. Schöne staat achter oud-Ajacied Christian Eriksen op het middenveld.

Andreas Cornelius is de diepste spits van Denemarken. De aanvalsleider stond tien dagen geleden nog tegenover Schöne in de Europa League-wedstrijd tussen Ajax en FC Kopenhagen. De Amsterdammers gingen toen via een 2-0 overwinning aan de haal met het ticket voor de kwartfinale van de Europese competitie.

Denemarken pakte in de kwalificatieperiode slechts zes punten uit vier wedstrijden, maar ook landen als Polen en Montenegro zijn niet ongeslagen in de spannende groep E.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner