28.03.2017 14:27

Slot stapt over van Leeuwarden naar Alkmaar

Arne Slot verruilt SC Cambuur voor AZ Alkmaar aan het einde van dit seizoen. De 38-jarige Slot tekent een contract voor 3 seizoenen en wordt in Alkmaar de assistent-trainer van John van den Brom.

"We hadden Arne al een tijdje in het vizier", stelt technisch directeur Max Huiberts van AZ. "Vanaf het moment dat hij het samen met Hulshoff heeft overgenomen bij Cambuur, is de club bezig aan een goede reeks. Arne is leergierig, innovatief en erg ambitieus. We zien in hem een prima aanvulling voor de technische staf."

Bij Cambuur zijn ze minder blij met de overstap, al wordt Slot het wel gegund. "Het is altijd vervelend als iemand met veel kwaliteit de club verlaat", meent technisch directeur Gerard van den Belt op de officiële website van de Friese club. "Aan de andere kant moeten we het ook zien als een compliment. Het is weer iemand die zich hier heeft ontwikkeld en een stap hogerop maakt."

In de zomer van 2014 werd hij assistent-trainer van Henk de Jong nadat hij van PEC Zwolle overstapte naar Cambuur. In het huidige seizoen werd Rob Maas aan de kant gezet en nam Slot samen met Sipke Hulshoff de leiding over de Jupiler League-ploeg. Onder hun leiding bereikte Cambuur de halve finale van de KNVB-beker, maar AZ was na strafschoppen te sterk. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner