28.03.2017 19:04

Sparta neemt afscheid van spits El Azzouzi

Zakaria el Azzouzi (l.) trapt in de schijnbeweging van Lasse Schöne en moet in de achtervolging. (12-02-2017)
Zakaria el Azzouzi (l.) trapt in de schijnbeweging van Lasse Schöne en moet in de achtervolging. (12-02-2017)

De gehuurde aanvaller Zakaria el Azzouzi is door Sparta Rotterdam teruggestuurd naar Ajax. Bij de Rotterdamse Kasteelclub was El Azzouzi overbodig, waardoor Sparta de huurovereenkomst heeft opgezegd.

Met grote verwachtingen werd El Azzouzi afgelopen zomer gehuurd van Ajax. Gedurende het seizoen 2015/2016 maakte de Marokkaans-Nederlandse spits al furore door in elf Jupiler League-wedstrijden zes doelpunten te maken. Destijds leverde hem dat een transfer op naar het financieel geplaagde FC Twente, waar hij in dertien duels tot vier treffers kwam.

Bij Sparta Rotterdam bleef de doelpuntenproductie steken op vijf treffers uit 21 wedstrijden. Mede door deze ietwat magere score belandde El Azzouzi op de reservebank en moest hij het met louter invalbeurten doen. Tijdens de KNVB beker had El Azzouzi meer succes. In drie wedstrijden scoorde de spits vier doelpunten. Drie daarvan waren in de achtste finale, toen Sparta op bezoek bij Heracles Almelo met 0-3 wist te winnen.

Op de clubwebsite van Sparta is te lezen dat het besluit om de samenwerking vroegtijdig te beëindigen genomen is in overleg met Ajax en El Azzouzi. De sportieve vooruitzichten voor de jonge spits waren in Rotterdam niet gunstig meer.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner