28.03.2017 19:15

Wegen SC Heerenveen en Slagveer scheiden

Luciano Slagveer (l.) passeert Jetro Willems (r.) met een kopbal.(22-01-2017)
Luciano Slagveer (l.) passeert Jetro Willems (r.) met een kopbal.(22-01-2017)

Aanvaller Luciano Slagveer zal aan het einde van dit seizoen vertrekken bij sc Heerenveen. De Friese clubleiding heeft het contract van de 23-jarige vleugelaanvaller formeel opgezegd.

Voor zaterdag 1 april dienen alle betaald voetbalorganisaties door te geven welke contracten worden verlengd en welke contracten worden opgezegd. Slagveer is één van de drie spelers van sc Heerenveen wiens contract niet automatisch werd verlengd.

Ook de opties in de contracten van verdedigers Lucas Bijker en Doke Schmidt is evenmin gelicht. De clubleiding blijft de komende tijd echter met de verdedigers in gesprek over een nieuwe verbintenis. Een langer verblijf in Heerenveen behoort voor beide spelers nog wel tot de mogelijkheden.

Voor Slagveer komt er een einde aan zijn tijdperk bij sc Heerenveen. De Rotterdamse vleugelaanvaller, die de jeugdopleiding van sc Heerenveen doorliep, behoort al sinds januari 2011 tot de hoofdmacht van de Friezen. In zesenhalf seizoen kwam Slagveer tot 129 wedstrijden, waarin hij 24 keer wist te scoren. Dit seizoen kwam hij tot dusver 22 Eredivisieduels in actie. Slagveer wist drie keer het net te vinden.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner