29.03.2017 14:07

KNVB komt alsnog met straf voor amateurclubs

Matthijs Jesse (l.) vecht een duel uit met Ralph Dua (r.) tijdens het competitieduel AFC - Spakenburg (25-03-2017).
Matthijs Jesse (l.) vecht een duel uit met Ralph Dua (r.) tijdens het competitieduel AFC - Spakenburg (25-03-2017).

De KNVB heeft alsnog een straf uitgedeeld aan veertien amateurclubs. De licentiecommissie heeft de clubs bestraft met één punt in mindering omdat er niet werd voldaan aan de licentie-eisen. De clubs wilden namelijk niet meewerken aan een aantal verplichte contractspelers. 

In eerste instantie werd er drie punten in mindering geëist, maar de clubs gingen daartegen in beroep. De straf komt op een opmerkelijk moment, onlangs werd er namelijk afgesproken dat de licentie-eisen voor aankomend seizoen worden verlicht. Het nieuwe licentiesysteem zal echter pas aankomend seizoen in gebruik worden genomen, waardoor de licentiecommissie zich genoodzaakt voelde om alsnog in te grijpen. De licentiecommissie liet echter weten dat het mild is geweest voor de clubs, aangezien het licentiesysteem aankomend seizoen wordt aangepast.

De clubs die worden bestraft zijn momenteel actief in de Tweede Divisie (AFC), Derde Divisie Zaterdag (Harkemase Boys, ODIN '59) en Derde Divisie Zondag (Be Quick 1887, Dongen, EVV, HBS, Hercules, Juliana '31, Magreb '90, OJC Rosmalen, Quick '20, UDI '19 en Westlandia). De clubs kunnen bij de KNVB niet meer in beroep gaan, wel is er een mogelijkheid om naar de burgerrechter te stappen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner