29.03.2017 15:00

Özil sluit terugkeer naar Duitsland niet uit

Mesut Özil keert na zeven seizoenen in het buitenland mogelijk terug naar de Bundesliga. De middenvelder vertrok in de zomer van 2010 van Werder Bremen naar Real Madrid en is sindsdien actief in het buitenland.

"Dat sluit ik zeker niet uit", doelt Özil tegenover Bild over een mogelijk terugkeer naar de Bundesliga. "Mijn familie - zeker mijn moeder - zou het ontzettend fijn vinden als ik weer in Duitsland ga voetballen", aldus de Duitser, die sinds de zomer van 2013 in Engeland speelt bij Arsenal. 

Arsenal zal Özil aankomende zomer mogelijk moeten verkopen, anders lopen The Gunners het risico dat hij in de zomer van 2018 transfervrij vertrekt. "Ik heb na dit seizoen nog een contact voor een jaar bij Arsenal", vervolgt de middenvelder zijn verhaal. "Ik heb het naar mijn zin bij de club, maar op dit moment heb ik nog geen beslissing genomen over mijn toekomst."

Özil doorliep in Duitsland de jeugdopleiding van Rot-Weiss Essen en FC Schalke 04. Bij laatstgenoemde club debuteerde hij in het betaalde voetbal alvorens hij in januari 2008 van Schalke 04 naar Werder Bremen vertrok.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner