30.03.2017 19:25

Go Ahead zegt contract aanvoerder formeel op

Sander Duits moet aan het einde van het huidige seizoen mogelijk op zoek naar een andere werkgever. Samen met zes andere ploeggenoten kreeg de aanvoerder horen dat zijn contract formeel is opgezegd door Go Ahead Eagles.

Ook Darren Maatsen, Lars Lambooij, Erik Cummins, Tom Daemen, Sébastien Locigno en Teije ten Den kregen te horen dat een contractverlenging er vooralsnog niet in zit. Volgens de wet in Nederland zijn clubs verplicht om voor 1 april verlengde contracten op te zeggen. Hierbij zit wel een addertje onder het gras, want na het formeel opzeggen kan de club alsnog het gesprek aangaan met een speler om de verbintenis te verlengen.

Vooralsnog is dit niet het geval en dat heeft te maken met de positie van Go Ahead Eagles in de Eredivisie. De formatie uit Deventer is de hekkensluiter van de Nederlandse competitie, met nog zeven speelrondes te gaan. Bij degradatie moet het budget van Go Ahead Eagles flink naar beneden bijgesteld worden, waardoor er minder aan salarissen uitgegeven kan worden.

Duits (33) speelt sinds 2014 in het shirt van Go Ahead Eagles, hij speelde een kleine 450 wedstrijden in zijn carrière.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner