30.03.2017 20:14

FC Twente neemt afscheid van trainer Bosvelt

Jong FC Twente-trainer Paul Bosvelt kijkt tijdens de warming-up van zijn spelers toe. De Tukkers staat tegenover GVVV in de Tweede Divisie. (17-09-2016)
Jong FC Twente-trainer Paul Bosvelt kijkt tijdens de warming-up van zijn spelers toe. De Tukkers staat tegenover GVVV in de Tweede Divisie. (17-09-2016)

Paul Bosvelt vertrekt aan het einde van het huidige seizoen bij FC Twente. De oud-international is momenteel trainer van de beloften, maar krijgt geen contractverlenging in Enschede. Voor Bosvelt komt dit als een schok.

Jong FC Twente doet dit seizoen weer mee in de voetbalpiramide, nadat de club om financiële redenen uit de Jupiler League werd gehaald. De beloften vormden samen met Jong Ajax en Jong PSV het eerste deel van een experiment met beloftenteams in het betaalde voetbal, maar vanwege financiële problemen kon FC Twente het niet meer opbrengen om Jong FC Twente op het tweede voetbalniveau van Nederland te houden.

Dit seizoen gingen de talenten uit Enschede met frisse moed en nieuwe trainer Bosvelt de Tweede Divisie in, maar met nog zes wedstrijden te gaan is Jong FC Twente al zo goed als zeker gedegradeerd. De club staat veertien punten achter op Spakenburg, dat op een zestiende plek staat. Deze eindklassering op de ranglijst geeft de club nog een kans op lijfsbehoud via de play-offs.

Voor Bosvelt, die sinds 2012 bij FC Twente rondloopt, kwam het aankomende ontslag als een donderslag bij heldere hemel. "De mededeling om niet door te gaan kwam als een verrassing. Ik kan me niet vinden in een deel van de argumentatie. Toch kijk ik terug op een periode die turbulent, maar ook erg leerzaam was."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner